» Contract getekend voor ‘Vrouwen die vreemdgaan’
Contract getekend voor ‘Vrouwen die vreemdgaan’

Op 10 mei heb ik een contract getekend bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff in Amsterdam.
Zij gaan mijn eerste boek voor volwassenen uitgeven: ‘Vrouwen die vreemdgaan’
Dit is het persbericht dat daarover is verstuurd:

Wieke van Oordt tekent contract voor taboedoorbrekende roman Vrouwen die vreemdgaan bij Luitingh-Sijthoff
De roman Vrouwen die vreemdgaan gaat over één aspect van de aanloop naar de overgang waar nooit over wordt gepraat: een onbedwingbare honger naar seks.

De roman volgt vier vrouwen, allemaal halverwege de veertig en hoogopgeleid. In hun levens moet alles ‘nu’ gebeuren, voordat ze in de overgang komen. Want daarna, zo denken ze, ‘gaan je hakken en borsten omlaag en vliegt je libido het raam uit.’ Nu hun carrières op de rit staan en de kinderen groter zijn, is hun leven routinematig geworden. Op één dingetje na: hun zin in seks. Die is weer tot leven gekomen en sterker dan ooit.
Maar deze drang komt sociaal gezien in een hoogst onwenselijke periode: alle vrouwen zijn getrouwd en moeder. ‘Als wij aan de beurt zijn, als wij eindelijk zin hebben, dan mág het niet meer! Te oud, te getrouwd, te moeder.’

Ze stellen vier regels op: niet vertellen, niet met bekenden, niet bij je partner weggaan en niet verliefd worden. ‘Het gaat alleen om de seks, dus wat kan er misgaan?’

Vrouwen die vreemdgaan is grappig, toegankelijk, ontroerend, romantisch, hilarisch en soms akelig confronterend. Een taboedoorbrekend boek over het begin van de overgang dat nu eens niet gaat over opvliegers. Vrouwen die vreemdgaan verschijnt in de eerste helft van 2017.

Over de auteur:
Wieke van Oordt is bekend van haar kinderboeken. Vrouwen die vreemdgaan is haar eerste roman voor volwassenen. ‘Met dit boek stap ik een heel ander genre binnen. En dat wil ik niet voor niks: hier kan ik me binnen de grenzen van de feelgoodroman volledig te buiten gaan aan het beschrijven van grappige, tragikomische en confronterende situaties en de gevoelens van de volwassen vrouw. Dit verhaal bestaat nog niet. Dit verhaal moét ik vertellen.’
Schermafbeelding 2016-05-15 om 12.49.40